På stan

Sitter på biblioteket och spelar schack med min kusin, väntar på att få klippa mig hehe :)
Hejdå långa hår!


Grattis till världens bästa storebror ♥

Idag den 26e feb fyller min storebror 20 år. Så stor han har blivit. Sitter man med honom märker man direkt att han inte passar till sin ålder, men så är väl alla killar. 
När vi var små hatade vi varandra. Bokstavligen! Vi bråkade 24/7, han skämdes för att ha mig i närheten i skolan, jag var dryg som satan osv.
Men sen nångång när jag blev 14 och han 16 så började vi mer och mer bli ''vänner''. Slutade bråka, började hänga mer med varandra, delade åsikter osv. Bara sådär, en total jävla vändning! Nu hänger vi nästan jämt! Jag drar jämt ut med honom & hans störtsköna kompisar, han skjutsar mig överrallt och nästan när som helst osv! 

Men jag antar att vi växte upp och insåg värdet av varandra. Vi har fan inte bråkat på år. Inga seriösa bråk :O Iställer gaddar vi ihop oss mot våra föräldrar ibland, hehe.

Nej, men ni som inte har storebröder förstår inte det här. Det är beskyddande och bäst! Särkillt när det inte är stor åldersskillnad :)


I lööve youu, grattis!





Min lördag

Skulle ju fotograferas på morgonen men det sket sig lite när vi kom fram, det visade sig att var och en av oss var tvungen att ha med sig målsman, innan själva fotograferingen och sedan efter fotograferingen när man ska välja ut bilder man vill ha.
Det visste inte vi att man skulle ha, så vi sket i det. Dom skulle dock komma hit igen om nån månad och då skulle dom fixa en ny tid åt oss :)
Smart (jag är en häxa som känner saker i förväg) som jag är tog jag med mig smink i väskan, utifall att nåt skulle hända, för vi skulle ju gå dit osminkade och bli sminkade där. Så det räddade min dag lite.
Så vi gick och fikade inne på Aldos.. sen gick vi till hemmakväll och hyrde filmer, en skräck (the massenger) och en komedi som jag tyckte verkade skittråkig. Som föresten var skittråkig. Men det var 3vs1, så dom hade all rätt att hyra filmen.


Fika :)

Ja, det var skitgott!

Vi beställde lite pizza. Ja, det var skitgoott!

Film! Ser mysigt ut va? Hade dock fetaste högtalaren med surround ljud snett bakom mig så jag hoppa till som fan varje gång det hände nåt i filmen. 

Tog kort på Elins fina matta också!

Fixar mig inför fotograferingen

Godmorgon bloggen! Är stolt över att kunna säga godmorgon vid rätt tid för en gångs skull (på en helg liksom). Jag är utsövd och utvilad, även fast jag la mig vid 3 tiden igår. Men det är väl bara när man ska till skolan då man automatiskt blir trött, haha.

Anyway, ska snart fixa mig inför en fotografering som jag ska på med två kompisar. Fick erbjudandet själv för två veckor sen ungefär, men glömde helt bort att anmäla mig till det. Så igår kväll när jag snackade med min kompis Elin så visade det sig att hon också hade fått erbjudandet. Hon skulle dit med en annan kompis, men så sa dom att jag också ska följa med, så dom anmälde mig snabbt också. Hur nu det kunde funka?  

Så för första gången ska jag få stå framför kameran istället för bakom kameran, så som det alltid har varit!

Bloggar när jag har kommit hem igen, ciao!

Bild från i somras!

Sportlooov!

Japp, nu är det ÄNTLIGEN sportlov. Fyfan, har längtat ända sen jullovet tog slut. Att gå sam är ingen lek alltså, särkillt inte om man chillar på lektionerna och inte gör det man ska göra. Blaimar datorerna.. dom ''stör'' arbetet *host*.
Nej men efter det här lovet ska jag skärpa mig, har jag bestämt. Vissa kurser som tex naturkunskapen och historian tar slut efter den här terminen, så jag måste satsa för att få bra betyg i dom. Sen är det faktiskt inte kul att ligga efter, det blir så jobbigt till slut. 

Förutom en massa plugg på det lovet så ska jag fira min kära bror som fyller 20 år på söndag. Egentligen skulle vi fixa en fest, men han ska på studentkryssning på måndag (?) så han han pallar inte någon fest innan. Så vi kanske bara ska på bio eller nåt med några vänner :)



Bild på mitt öga som jag tog för några år sen. Bilden är lite överredigerad men whatever!

mitt hår ser kaos ut

sista gången jag försöker locka håret i skolan på en historia lektion..det var ju platt och bra? -.- 

Fucked up, jupp.

Sjukaste filmen!

The Devil Inside - 2:a mars. TAGGA!!!


Pictures of the day


Hanna äter för fullt inne på monroes. Nom nom.


Emma väntar spänt på att jag ska lägga ner mobilden så hon kan hugga in.


Min mat, nom nom <3

Emma och Denise garvar åt nåt? :P

Köpte ett par jeans.. lämnade även ut 10 cv:n & personliga brev på 10 olika ställen... nu är det bara att vänta på att någon hör av sig, hehe :)

Le school

Sitter i klassen och har samhällskunskap, har grupparbete om ämnet Migration som jag personligen tycker är hyffsat enkelt. 
Om någon timme har vi lunch, sen har vi matte och sen slutar vi! Efter skolan ska jag, Hanna, Emma & Denise  åka till köpcentret för att söka lite sommarjobb :) Bäst att vara tidig i år!

Gammal bild på mig! 


I need to sleep, now.

Är hemma från skolan, jobbig dag idag. Har känt mig som en zombie hela dagen, typ död. Vet inte varför, men ja, efter lovet ska jag skärpa mig. Måste börja ta skolan på allvar! 
Hade utvecklingsamtal och det gick rätt bra - min mentor pratade 99,9% av tiden, skönt!
Anyway, har ätit och ska sova en stund nu, måste vila mig inför en lång dag imorgon. Det är jävligt spontant, men det ska nog funka!
Men mer om det sen - Både jag och min dator håller på att slocka nu!
396404_303175003077663_269998649728632_821331_287460967_n_large
Känner mig som på bilden, skulle kunna sova vart som helst just nu - bokstavligt!


Dagens dunkar låt..

...får bli Chris Browns nya singel ''Turn up the music'


Fettis dagen idag

Idag är det fettis dagen. Vill fetta mig riktigt ordentligt. Skulle egentligen fika efter skolan med mina vänner men jag hade glömt hela plånboken hemma så kunde inte följa med, surt. Sitter hemma nu, ska kanske gå på bandy sen om någon timme. Vet inte om jag orkar, när dom andra redan är påväg dit..det återstår att se!
Tumblr_lz154mlc3c1rou1pro1_500_large

Like-us-on-facebook-1834_large

Tumblr_lzeswpf2nz1r2p9w5o1_500_large

Är så jävla sötsugen... fan va orättvist :(



Hunk dunk




sometimes I forget the reality

Ibland kan jag glömma verkligen, genom att tro att allting är bra. Jag glömmer liksom bort att jag är från ett annat samhälle, en annan kultur osv. Sen kommer det som en käftsmäll. Genom att någon råkar säga nåt/göra något, omedvetet, som direkt får mig att komma ihåg vem jag egentligen är. Det kan liksom vara en liten grej bara, kanske ett skämt eller något. Det kan få mig att känna mig mindre värd. Oönskad på något sätt. Många gånger spelar jag med, skämtar om saken. Men sen när jag tänker mer på det så kommer jag oftast fram till att det bara är så. Dom kan inte rå för något.
Och det är då som alla tankar kommer. Varför är jag här, vems fel det är, vem jag ska skylla på, om det är bra eller om det är dåligt.  Det är inte lätt - den saken är klar.

Mina föräldrar, dom beslutade att vi skulle bo här. I det här landet. Det var inget jag kunde vara med och besluta om, jag var alldeles för liten. Ännu en gång hade jag inget val. Det är nu, när jag har växt upp, som jag har börjat överanalysera allting.
Vad tänkte dom på när det gällde vår framtid? Min och min brors. Tänkte dom att vi skulle komma in i det hela? Att vi skulle anpassa oss efter samhället? Tänkte dom någonsin på alla saker som skulle krocka? Nej, det verkar fan inte som det. Dom tänkte bara på att överleva. Att det är säkert här. Det var det dom tänkte på. Nå längre tänkte dom aldrig.
Nu när vi har bott här i 8, snart 9 år, så börjar allt bli svårare. Det börjar även dom att märka. Vi vill inte leva efter deras regler, men vi vill samtidigt inte svika dom. Vi har mycket att tacka för, därför kan vi inte svika någon.

Men det är inte lätt. Att leva och umgås med svenskar, och sedan följa arabiska traditioner och ''regler''. Det krockar hela tiden.
Vi vet inte vad som är rätt, hur vi ska bete oss för att ''passa in''. Jag snackar om båda hållen.
Har jag inte rätt att blaima mina föräldrar? Ibland tycker jag att det var det mest idiotiska dom någonsin har beslutat, att flytta hit.
Det roliga är ju att dom har svårt att acceptera att vi vill fortsätta anpassa oss efter det svenska samhället. Dom vill helst att vi ska leva som dom gjorde, bete oss som dom betedde sig när dom var i vår ålder. Det går inte, det är OMÖJLIGT.
På grund av deras beslut, är jag och min bror, tvunga att tänka tusen gånger mer: varför, vad om, hur osv osv.
Skulle vi ha bott kvar där, så skulle alla flyta på - vi skulle inte vara tvungna att tänka om hela tiden, ta beslut och riskera att göra någon besviken.
Det skulle ha varit mycket enklare, mycket jävla enklare.
408162_319693354748768_100001243194207_955803_985704976_n_large

mitt liv är fucked up.

Jag HATAR hastiga beslut. Inte vilka beslut som helst, utan beslut som avgör en hel framtid. Helt plötsligt från ingenstans kommer det här upp. Jag har inga val, jag blir tvungen att gå med på det. Det handlar om några månader bara. Sen kommer allt vara förändrat. ALLT.

Hata är ett starkt ord och just därför tänker jag beskriva det här med: hata. Varför nu? När allt är bra?  Det här kanske hade varit ett bra förslag när jag gick i högstadiet, skulle inte ha tvekat en sekund då. Då var det här min dröm. Men inte nu, jag vill inte!

Fuck this. På bara en dag lyckades dom vända upp & ner på allt. 



Inspiration

206039751671690815_erteqeez_f_large
Hittade bilden på weheartit nyss. Hur perfekta är inte dessa naglar? Skulle kötta för att ha sånna nån dag!

Only time will know

Sitter i ett grupprum med Hanna, Denise, Emma & Anna.
Vi har slutat för dagen, sitter och väntar på bussen.. :) Helgen kommer bli chill!


Hade tråkigt så knäppte kort lite :) Denises klocka.


Anna fixade en fin fiskbensfläta på Emma :)

 


instagram! ♥




Grattis till mah' friend

Ville bara gratta min kompis Denise innan dagen är slut. Har nämligen redan grattat henne för längesen, men passar på att gratta henne här på min blogg också!
Hoppas du har haft en skön dag, ses i skolan imorgon! :)

Hennes (& Emmas blogg) hittar ni här!

alla <3's dag

Ville bara säga att jag älskar min familj och mina underbara vänner! Ni gör mitt liv <3






Taylor Swifts nya musikvideo

Taylor Swifts nya musikvideo till låten ''Safe & Sound'' har precis kommit ut! Riktigt fin låt måste jag säga. Den får bli dagens låt:

Hemma och vilar upp mig

Vaknade för någon timme sen, är utsövd och utvilad! Förhoppningsvis blir förkylningen bättre till imorgon så jag kan åka till skolan utan att behöva se ut som en zombie. Min klass var ute och åkte pulka idag, så jag missade ingenting viktigt. Hoppas ni hade kul där borta! :)

´
En fin bild på Anna och Emma :)


Sara bullensdag idag


Tar en liten fika nu då! ;) (Ja, jag retas. Ja, ni blev sugna. Nej, just nu har ni inga semlor hemma. puss)

Dagens låt

Linkin Park and Paramore - crusch crush faint

Memories

Dom senaste dagarna har många minnen spökat i min hjärna. Vissa fina minnen, läskiga minnen och jobbiga minnen.
Även fast jag aldrig fick uppleva ett riktigt krig i Irak så fick jag uppleva en massa andra osäkerheter som har printat sig i hjärnan på mig. 

Vet inte hur långt ni är villiga att läsa, utan att tycka att det är jobbigt? Men jag känner för att dela av mig några iaf. 
Skottnatten minns jag som igår, namnet kom jag på nyss förövrigt för det passade bra haha. 
Jag och min bror var hemma hos mormor & morfar. Min bror satt i gården och jag och mormor var inne i köket. Hon stod och droppade ögondroppar i ögonen när 3 okända killar springer in i huser genom den öppna altandörren. Dom hade ''tjuvmössor'' på sig, så att man bara kunde se ögonen.
Förbi oss (mig och mormor) springer dom upp mot övervåningen. Mormor ropar efter dom och får svaret att hålla käften om hon inte ville att dom skulle göra illa henne. Jag står där, 6 år, och klamrar mig fast vid mormor. Liten som jag var förstår jag inte vad som pågår. Hon säger åt mig att springa och ropa mina morbröder som befann sig i hyreshuset framför. 
Jag springer upp och berättar vad som har hänt och båda skyndar sig ner. Plötsligt var det en massa folk utanför och inne i huset. Grannarna hade tydligen hört mormor när hon hade ropat på hjälp.
Plötsligt är polisen där, springer upp och tar fast dom. Två av dom har skitit på sig (av rädsla, någon av grannarna hade skrämt upp dom genom att skjuta några skott mot taket) , den tredje hade gömt sig under ett bord. 
Jag var rädd flera dagarna efteråt. Jag hade just upplevt ett inbrott.

Ett annat minne är från när krigsalarmet gick igång. Det var mitt på natten. Det var verkligen en upplevelse. Alla var dödsseriösa. Ett högt alarm över hela landet var igång. Det betydde bara en sak. Kriget var igång. Inte långt därefter var vi ute ur landet.

Nu vet jag inte om jag har berättat för mycket...kommer säkert ångra det här inlägget senare. Men jag kände för att dela med mig nu..

Tumblr_lw52spegu71qaf67lo1_500_large


Dålig dag

Sitter i skolan och är dödstrött. Skulle egentligen inte ha åkt till skolan idag, men var tvungen då jag hade engelskaprov på morgonen. Vill liksom inte ligga efter mer än vad jag redan gör...
Jag är iaf så trött att jag har låst in mina nycklar i skåpet. Lyckat.
Får inte tag i vaktmästaren heller. Så jag sitter och inte gör ett skit just nu...jo snorar.
Fräääsch chey.

Bild tagen av mig 2009.


Dagens pojkbandslåt


One Direction - Up All Night

Naaaails


Mina välskötta naglar i somras. Saknar att ha tid till önodiga, tjejiga, fånigheter!!

facebook tjafs

Snälla. Sluta. Varför gör ni såhär mot er själva? Varför? folk kommer bara använda det där emot er sen, se er på ett annorlundare sätt och underskatta er. Ha lite självresepekt kvar, det mår er kropp bra av. Just det, självrespekt.

killar, tjejer, vi människor.

Satt nyss och läste Anna Ellinors inlägg om unga förhållanden. Hon tycker det är helt värdelöst med unga förhållanden, hon tycker inte man ska ha långa förhållanden när man är ung  och leva livet istället.
Jag kan inte hålla med henne om det, det finns jättemånga som hittar sin ''rätte'' när dom är ung (& som faktiskt håller ihop resten av livet också).
Jag är en sån som vill gifta mig ung, och då snackar jag om 20-25 års åldern faktiskt. Hur chill skulle inte det vara? Och veta att den här personen är min, och denne person kommer jag leva med resten av livet. Som jag faktiskt älskar. 
Dock tänker jag vara förlovad ett bra tag innan jag gifter mig, så att jag känner mig 100% säker. 

Det är dock en annan femma med ensamma (unga) mammor. Som skaffar barn och tror att det ska funka. Dagen efter blir dom dumpade och där sitter dom utan någon gymnasieutbildning och lever på soc. Det är inte schysst mot ungen. Visst, många klarar av det ändå. Men vilken ungen vill inte ha en pappa? 

Har ni tänkt på en annan sak? Nu när jag ändå snackar om det här med killar & förhållanden. Killar som känner sig hotade av oss tjejer som är självsäkra och mentalt starka (som även annaellinor tog upp). Många killar har fortfarande det här tankesättet, att killar är bättre än tjejer. Och kommer vi då och visar att det inte alltid behöver vara så, så blir dom genast osäkra och ska försöka motbevisa det.
Det behöver inte handla om stora saker, det kan tex handla om spel, att dom fnyser åt oss tjejer och tror att vi suger spel bara för att vi liksom är tjejer? Sporter etc etc. Det gäller att inte bli nersänkt, motbevisa och få bort dessa fördommar som dom har. Gör man det så kommer dom bli tysta som faen! 

Stå för era åsikter, våga säga dom, respektera er själva och bli inte nersänkta, vad det än handlar om!!

Eobx5_large

Bilder från skolan






Just nu;

Sitter på mattelektionen och trökar... har matteprov imorgon på ett kapitel som jag inte förstår.
Emma och Denise jobbar flitigt på lektionen ;)


Ge era naglar en chans!

Tänkte ge lite tips och trixs till er med som har problem med naglarna. (det är på natten som man får idéer o'shiet). Ni vet när man har riktiga bajs-naglar-dagar? När dom börjar gå av, skråma sig osv. Det är inte roligt. Men nu ska jag ge er ett tips, som hjälper naglarna att bli starkare!

Okej, nu tänker ni säkert ''och vem fan är du som ger tips?'' men det är faktiskt inte bara storbloggare/kändisar som ger tips, tvärtom, dom flesta gör det för pengarnas skull, gör reklam för olika företag osv. 

Men nu ska jag hålla den röda tråden här, jo, vad som gör naglar starkare.. naturligtvis olivolja! Ja, ni läste rätt. Olivolja, så enkelt är det. Ni behöver inte gå och köpa en massa dyra oljor o'shiet när man egentligen bara kan använda sig av nåt som nästan alla har hemma redan. + att dom flesta oljorna som man kan köpa och måla naglarna med innehåller typ olivolja och andra shietsaker.

Gör såhär:
- Tvätta naglarna i ljummet vatten.
- Fila dom ordentligt.
- Häll upp lite olivolja i en skål.
- Värm olivoljan så att den blir ''ljummen''
- Doppa naglarna i olivoljan och smörj in dom i ca 20 min. 

Upprepa det här 2 gånger i veckan för bästa resultat. 

Jag gjorde det och det funkade! Dom växte snabbare och blev ''starkare''. Men det är olika från person till person, så det kanske inte funkar för alla, men det är värt att testa iaf! 




Söndagens låt

Man kan säga att jag lyssnar på all sorts musik. Pop, rock, fjortisdunk, emodunk, rappdunk, dunk dunk. Yeah, you name it. Så bli inte förvånade om jag lägger upp popmusik ena dagen och nästa hårdrock för jag är som en gott och blandat! ;)

Dagens låt får dock bli denna uttjatade/sönderspelade låt:
Rihanna - Where have you been

Provar att mobilblogga!

Har precis laddat ner en app till mobilen för att kunna mobilblogga :) provar att lägga upp en bild också!


Hello blogg.se, I'm back!

Heej! Efter nästan ett års bloggande på myshowroom.se så är jag tillbaka här. Bytte till myshowroom pga problem med designen här- men nu utmanar jag ödet och börjar blogga här igen, haha! 

Den här bloggen kommer handla om mitt liv (vad annars?).  Det kommer vara mycket musik, bilder, tankar & åsikter men även tjejiga grejer som hår, smink, kläder och sådant roselirosa.

Heter iaf Sara och bor i en håla i Gästrikland, är 17 år gammal och går Samhällsvetenskapliga linjen på gymnasiet.

Välkommen till min blogg, hoppas ni stannar kvar här!



Välkommen till min nya blogg!